Thursday, December 15

aku si gile!


morning blogger!!!!!!!!! pagi yang sejuk, buat aki liat nak bangun! seawal pagi lagi ade orang kate aki ni gile? tibe2 je sedih2 apasal.. xde ribut xde petir, ceh bajet diorang tu kenal sangat aki, tau pulak time table sedih bila.. mau hapi bila.. bla la lu.. lagi sedap... dalam masa beberapa hari ni aki buat pelaburan besar, fon xperia active in hand ahd lepas, aki baru je tkr hand fon sebenarnya, n tukar lagi2.. (xperia active ni baik punya, sapa y gile outdoor n lasak sikit, banyak kelebihan.. kalau nk cr xperia boleh bl bende ni.. xde la smart mana rupe dia.. tp kualaiti ok!). ada orang kate " gile la ko ni, baru beberapa bulan je kodah tukar2 fon, dalam setahun je dekat 5 kali ko tukar" hahah aki gelak, semalam aki kuar beli dslr 600d, nak beli 60d awak ni xpro lagi.. xpe2 next time! ada jugak yang berkata kau ni gile + buang terbiat! manalah ko korek duit banyak2?? rompak bank ke??? memang gile la kalau jadi kawan ko ni! dalam seminggu ni adalah dekat 10 kali orang kate aki gile! silap ari bulan, betul2 gile nanti! ceh, aki kan KAK YUNG.. hahah jangan tanya lah mn aki dapat duit, tu hal aki. stress?? aki lagi stress ngan bende2 yang menyemakkan kepala aki.. aki ngah buat try and error to be selfish n agak kasar. just suka2.. nak tengok, sekeliling. apa respon mereka! being to nice make mesuck with all funny face playing in my head! being nice some time make me being hunted by undefined ghost!  damn!!! xcukup ke menyusahkan pemikiran dan hati aku, sampai dalam mimpi aku pon kau nak datang? WTF !!! i'm not in line now, jauh tersasar sebab terlanggar pagar berduri. luka dulu yang makin sembuh luka kembali! shit!! really need that other character to replace my mind now! zel!!! really need you now! 

zaman dulu2.. aki selalu nasihat adik aki:

" kalau ada orang susah, kita kena tolong sedaya kita. walaupun kita tak kenal orang tu, sebab bila kita susah belum tentu lagi orang yang kita kenal akan menolong kita."

kini aki terfikir semula: 

wajarkah kita berbuat baik kepada orang yang kita tidak kenal? dan perlukah kita menjaga hati orang yang kita kenal sedangkan mereka tidak tahu menjaga hati kita yang memberi? dan adakah benci akan boleh menjadi ubat kepada luka?






No comments:

Post a Comment