Monday, February 28

Slide Show - 1st Lady - Baby I Love You

Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced (2x)

I love you ,yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until(until) the end(the end) of time(of time)

From the day I met you I knew we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and I wanna have your kids
nothing could ever compare to the feeling of your kisses

I can say im truly happy till this day
You make me thank god that I live my life everyday
There's never been a doubt in my mind
That I regret ever having you by my side

But if the day comes that I have to let you go
I think there's somthin' I should probably let you know
I enjoyed everyday that I spend with you
And I will miss you cuz I'm happy that I had you at all

Baby i love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced (2X)

I love you ohh yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until(untill) the end(the end) of time....

ps: get well soon both of u!

Kenapa aku SERING MENANGIS???

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka.

 Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Semoga kau memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri kau menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan kau kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan kau adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan kau bahagia.

Saturday, February 26

Cerita Semalam



Akhirnya... minggu ni bakal berakhir hari ni,,, dan esok akan bermula minggu baru pulak,,, mean kerje pon makin banyak,,, mase makin suntuk!

satu minggu manyak perkara aku kn buat n kena lalui.... letih sey,,,, tapi aku gembira. why???? sebab aku melihat mereka gembira... namun aku sedih juga,, sebab diri aku sendiri masih dalam progress to recover.. n bila aku melihat kawan aku sedih,,,

1. Cik dolfin

video

ni lagu kegemaran member ak,,, tiap2 kali aku jumpe die.. ni la lagu y die menyanyi... lagu ni best,, tp sejak 2 menjak ni,,,,, pagi panas.. petang mesti ujan,,, erm2,,, Give me sun shine.. Give me some rain...hahhah hambik ko.. seminggu ko dapat dua2 kali,,, bgus gak,,, time malam syok tdo time ujan2,,, hahahahha



2.  Jade... 

aku mula tertarik nk pakai jade,,, why2... hahah aku pon tak tau,, aku beli jade warna ijau bulat mase kat hutan simpan gunung ledang ari tu,,, aku ade gak belikan gift2 utk mereka2 tp aku lupa tok seseorang ni,, tak pek jgn kecik ati,, aku salah bilang orang y ak nk belikan,, t aku bejalan g aku beli utk ang k,,, hahah benda simple je aku beli,, tapi aku bagi dengan penuh rase hati dan kasih sayang,,, chewah,,,, hahah


3. Legasy SSS

Ditubuhkan pada 27 Mac 2010.
Yang diketuai oleh Blub2...Biarlah Rahsiai....Tj...Piey...Nana (upm)  ni sume geng2 aku,,, ni group underground SRMUPM sebenarnya,,, tertubuhnya group ni disebabkan peristiwa taman negara pahang 2010 dahulu,,, kire ni group xsrmupm.. kami xmahu persahabatan SRMUPM putus macam tu je,,, dalam board sendiri ada banyak sub2 group.. mcm NGETEH, GOP,GOA, GSG, AND GOD (aku press GOD, geng orang dapor- ni sume pasal camp kat pd,, 3/4 mase aku kat dapo,, hahah). Junior2 SRMUPM pon kami terapkan dalam event2 SSS, sebab kami nk depa jadi pelapis kami bila kami xda d upm ni, biar group ni still on. Group ni jugak backup segala event SRMUPM yang d jalankan dalam UPM or luar UPM. Tak ramai y tahu group ni, UNDERGROUND kan,,, 



 event depa banyak.. tp aku xdapat join semua,,, maklum la,, busy2... hahah ni event y aku g 2o feb ari tu... JELAJAH SELATAN TANAH AIR,,, sasaran KAWASAN AIR TERJUN SUGIL kat HUTAN SIMPAN GUNUG LEDANG, sebelum tu kami melencong ke HOT SPRING kat MELAKA,,,

 
 Memg puas hati main n berendam dalam air ni! kalau xsilap aku la dalam kol 8.30 pagi kami sampai kat tapak hutan simpan tu.. daki punya daki,,, dalam kol 9.15-9.30 pg sampai kat tinggkat air terjun pertama... peh cantik siot!!! time ni, aku jd teruje sangat2!!! (aku dah la pantang tengok air cun2 mcm ni). Sebelom aku mari sini KEPALA VS HATI aku serabut sangat... manyak masalah y aku sendiri tak faham... 2 hari b4 g aku rase serabut bagai... masalh jiwa muncul... tak tau nk setel mcm ne,, tp bila dengan DEPA suma masalah  aku ilang terus.. lagi2 bila berendam dalam air tu...heheh just sedih sikit,,, ms turun aku terjatuh kat atas tangga.. aku xpape just sandal kesayangan ku tercabut! huhuh sedih,,, tp aku dah antar repair,,, dah elok,, wawaawa sandal tu dah banyak berjasa ngan aku,,, mane leh buang mcm tu je.. hahahah



 Lepas penat berendam,, kami g makan ikan bakar kat umbai, melaka,,, peh best siot tempat ni... lagi best makan ramai2,,, nikmat makan ikan bakar ramai2,,, macam2 ragam... hahah tapi memg best!!!








B4 balik upm,,, kami melencong ke melaka kota A famosa... saje melihat manusia sibuk di sini... kami tak wat pape pon.. just duduk makan AISKRIM ( yang di belanje oleh PRESS GOD Y BARU),,, hahahah best2,,, lepak2 dengan tengok orang naik beca.. angin petang tu pon best.. mcm tau2 je kami nk datang... 


 
After all....  lebih kurang kol 9 malam kot aku selamat sampai ke upm,,, peh letih xyah cakap la,,, balik tu terus tdo boh,,, tdo dengan senyuman lagi tu! hahahahahah,,, THANK A LOT to korang sume... aku sayang korang sangat2.. kerana SRMUPM kita berkenalan KERANA IA juga kita AKAN TETAP BERSAMA,,, insyallah... HUBUNGAN KITA SEMUA TAK AKAN PUTUS.... amin.....

4. Heart

Dalam minggu ni je aku terjebak dengan pelbagai masalah hati,,, well aku kan DR.. hhaaaaa... erm masalah hati ya pertama, di sebabkan rase sayang y tak  kesampaian.. masalah hati y kedua disebabkan rase tak pasti... erm masalah hati y lain xberape teruk aku rase,,, overall recover back,, just 2 masalah ni yang aku tak faham... jalan cerita 2 masalah hati ni berbeza cuma permasalahan mereka sama... menyayangi takut hendak menyatakan ... sebab??? mengikut teori aku,,, mereka takut akan kehilangan... apabila rase hati mereka d ketahui... erm,,, aku pon mempunyai masalah y sama,, takut nk memberitahu,,, takut akan kehilangan,,, so,,, aku just menyayangi die seadanya die,,, meskipon die tak menyedari,,, bukan senang nk membahagiakan orang y kita sayang... kadang2 aku terfikir... adil kah pada diri kita menyeksa diri demi org y kita sayang?? sanggup berkorban untuk die,, tp adakah die menyedari pengorbanan kite tu? atau die akan tersalah tafsir pengorbanan y kita lakukan.. segala kemungkinan boleh berlaku,,, aku sedih bila melihat mereka begitu,,, kerana perasaan pengorbanan perlu d lakukan,,, cuma yang aku fikirkan berbaloikah keadaan ini? aku penah melakukan dan aku tau rasenye,,, menyakitkan n tak menbahagikan sesiapa pon,,, akhirnye dua2 pihak tersiksa,,,, erm,,,, entah lah, hanya orang yang melaluinya ada jawapan nya,,, kita sebagai permerhati hanya mampu mentafsir peristiwa itu... hanya mereka yang mampu mengubahnya,,, bukan aku,,, kalau itu pilihan yang kau buat,,, n kau yakin betul.. teruskan,,, cuma 1 pesanku,,, walauape pon jalan yang kau pilih,,, kau tak akan dapat lari dari merase kesakitan... kalau kau pilih lari bersama kedukaan demi menyayangi... maka aku berani berkata, lukanya adalah dalam dan parutnya akan kekal sepanjang hayat kau. sekiranya kau berhenti bersama kedukaan untuk menyayangi... insyallh... akan ada yang singgah untuk mengubatkannya,,, luka itu akan cepat sembuh, namun parutnya tetap ade tetapi ia akan hilang, takala kau mula memulakan langkahmu.....  pada saat ni aku suka ayat " hadirnya die dalam hidup kita bukan untuk d miliki tetapi untuk d sayangi, sayangilah die selagi kau mampu sebelum die d jemput ajal" erm,,, betul ke?
 ( mengarang dengan lagu mungkinkah-anuar zin).

5.  AKAL VS  HATI 

Akal... kita diberiakan akal yang cukup sihat... untuk mentadbir diri serta dunia, akal nyai la membezakan kita dengan hidupan selain manusia, Begitu agung manusia dicipta oleh ALLAH.. namun Manusia sendiri yang menyalahgunakannya,,,, membiarkan ia mati tidak berfungsi,,,, ataupon membiarkan ia menjalankan tugas2 yang bukan sepatutnya die jalankan...

Hati,,,, juga ciptaan tuhan yang agung,,, hati mempunyai segala rase,, memberi kenikmatan kepada manusia, menjadikan hidup kita leh bermakna. Kerna kita mampu mempunyai perbagai perasaan namun kerana pelbagai perasaan ini,, manusia menderita,,, serta hilang pertimbangan akal yang waras... kenapa sampai begitu sekali jadinya,,, hati bukankah sepatutnya menyemarakkan kehidupan manusia,,, memanaskan ketika berada dalam kesejukan,,, namun hati mampu membakar diri manusia serta dunia kita ni! Hati tidak mampu berfikir, ia hanya mentafsir apa yang dilihat dengan mata dan di nyatakan oleh akal,,, sekiranya akal tidak mampu berfikir,,, masakan hati perlu mengalas tanggungjawab akal.. berfikir,,, hati kalau ia berfikir maka tercetuslah perlbagai perbuatan yang xsempat ditapis oleh akal,,, akhirnya,, tercetuslah konflik,,,,,

Ps; habis sudah kisah aku dalam minggu ni...... letih2,,, macam2 hal.. macam2 perkara... mcam2 pemikiran,,, n AKU BETUL2 LETIH... letih berfikir untuk menjadikan hari seterusnya indah... kadang2... aku rase,,, it better,, let it happen-happen.. -END-








Friday, February 25

Pesan Hati seorang kawan,,,



Antara cinta dan persahabatan
Jika aku diberi pilihan untuk memilih
Akanku pilih kedua-duaanya
Kerna bagiku ia sama
Beerti dan bernilai dalam hidupku.


Cinta
Satu ungkapan yang belum pasti akan keindahannya
Kerna disebalik keindahan cinta itu
Tersirat seribu kepahitan
Pasti merentap kedamaian jiwa
Seorang pecinta yang setia
Tatkala ikatan di undang kekecewaan
Namun ia tetap berusaha
Menjemput setiap jiwa
Yang mempunyai hati dan perasaan
Hakikat yang tersimpan
Di sebalik anugerah tuhan
Tak terungkai dengan bibir
Tak tergambar dengan lakonan
Begitu syahdunya kurnian Illahi…..
Lahirnya dari hati seorang insan
Berakal, penyayang, dan berperasaan.

 
Persahabatan
Suatu ikatan yang lahir
Dari hati dan ikhlas
Bagi berkongsi tangis, tawa, kasih sayang
Serta keakraban
Sesungguhnya dia adalah tempat berbincang
Setulusnya tentang impian dan pengertian hidup ini
Persahabatan yang murni dan suci
Adalah sebuah perhubungan
Disulami bebenang kejujuran,
Diwarnai dengan keikhlasan,
Dicurahi dengan kasih sayang
Sekirannya menjadi duri dalam lipatan
Robohlah tembok keluhuran sebuah persahabatan.

Teman yang budiman, mengertilah maksudku ini. Kita kukuhkan tali persahabatan yang telah lama terjalin walaupun hati kita terikat pada yang lain. Walaupun kita tidak lagi bersama… Secebis ingatan terpahat di hati menjadi nukilan yang kekal abadi


Thursday, February 24

Aku Si Pelupa....


kadang2.. kita berasa amat selesa dengan apa yang kita ada.. sehingga kita leka tentang kehadiran masalah yang datang tanpa tanda. Kadang2.. di sebabkan keselesaan itu kita menjadi lemah,,, tatkala keselesaan itu di ambil.. terasa sungguh perit.. sakit yang melemahkan seisi hati… di saat kita dipinjamkan rasa gembira,, ketawa bersama,,, 




kita lupa… ia hanya pinjaman,,, bila ia di gantikan dengan kesedihan… tiada lagi kedengaran tawa riang itu,,, yang tinggal rasa sepi…… walaupun itu satu lumrah alam yang tak mampu di ubah.. namun,,, ia tetap member kesan yang mendalam,,,
benar kata orang tua2,,, di saat kita memulakan satu perkenalan.. terasa payah untuk d mulakan,,, tapi untuk memulakan satu perpisahan terasa d dalam kaca y pecah.. besusah payah untuk satu perkenalan yang kita sendiri tahu akan wujudnya perpisahan,,, 



bagi ak… air mata bukan tanda kesedihan.. tapi tanda kegembiraan… tanda terima kasih… tanda sayang,,, dan juga tanda ingatan… andai ia satu takdir… ak sanggup menerima… dengan penuh harapan,,, setiap saat ak membuat mereka ketawa akn terpahat d ingatan kita bersama…. Walaupun kita berada jauh d mana sekalipun… ia tetap dlm ingatan… amin.