Tuesday, July 26

Untuk satu kesabaran

 Salam, long time aki ilang.. ade kerja sikit kat " land below the wind" a.k.a sabah. Sempat gak aku menyesatkan diri ke kaki gunung kinabalu, walaupon aki xsempat nk g memanjat sampai puncaknye.. gara2,, mase terhad.. later la aki g shoot panjat sampai puncak la! Tie aki di ranau, aki stay kat sebuah hotel, tah ape name hotel tu.. harga semalam boleh tahan mahal la... tp xde hal, bos bayar! hahah y best room aki menghadap mt. kinabalu! best gile... sangat indah.. cantik... tenang.. tibe2 buat aki teringat tentang Xbf aki... Dia org sarawak, dah masok tahun ni ade la 5 thn kami break... die seorang y penyabar.. sangat2 penyabar.. tp jdh kami xlama.. salah aki juak.. sebab penakut bila die betul2 serius gile2... 

Apa yang aki terfikir ms ni, mampukah aki mencari seorang lelaki yang jujur n penyabar? Aki sendiri bukan seorang yang penyabar. That why aki mencari org y sangat penyabar. Sampai kini aki xjumpa g, kadang2 aki ase menyesal sebab lepaskan Xaki dulu. ABANG ADIB AMSYAR ABANG GHAFAR,  nama yang aki sentiasa ingat. Ada orang berkata kesabaran kunci ketenangan, aki akui ia betul. Bukan senang mencari ketenangan dalam kesabaran. Itu aki pasti, dibalik awan kinabalu.. aki terlihat seolah mt. kinabalu tersenyum seolah-olah ia berbisik melalui angin ranau:

Yang indah bukan milik kita
Yang palsu hanya seketika
Yang dimiliki hanya lah satu pinjaman
Yang dinanti hanya satu khayalan
Yang diharap kadang2 hanya mimpi
Berhenti memiliki apa yang dicari
Berhenti bermimpi apa yang dicari
Berhenti melukai apa yang dimiliki
Berhenti mencari apa yang hilang
Biarkan ia pergi mencari tempatnya
Yakin akan janji tuhan
Setiap kejadian milikNYA
Walaupun kita tak putus2 berusaha memiliki 
apa yang dimilikiNYA
Ingatlah blogger
Ia hanya satu pinjaman... 
Hargailah sekiranya anda berpeluang 
memilikinya...
Walaupun hanya sementara.



2 comments:

  1. pinjam ayat..suke bc ayat nie..

    ReplyDelete
  2. sure dear... sharing is caring... huhuh

    ReplyDelete