Thursday, November 24

biar mawar itu berduri


5.40 p.m/jumaat/25-11-2011:

di bibir sebuah tingkap, dalam sebuah bilik, dengan Eee pc asus, sebuah lagu "tunjukkan aku"-beneca.

Diluar tingkap hujan, erm... cuaca sekarang seringkali membuat kita menarik selimut dan bantal... terbantut aktiviti aki ini petang... membuat aki mengadap si "kecik" ni.... bukak si muka buku... xde y menarik... namun terpandang wallpaper y teman jauh d perantau postkan... gambar sebuah bunga ros... berwarna biru... sangat cantik... dulu2... opah aki selalu tersilap anggap... bunga ros n bunga mawar adalah bunga yang sama... sama ke?? lain kan... kalau nk bertelagah bab bunga ngan opah konfon kita kalahnye... serius! orang lama kan... orang kampong... yang dia tgk bunga mawar depan umah dia tu... bila aki bawak pokok bunga ros... di panggilnya bunga mawar jugak... lantok le...

"biar mawar itu berduri" bunga seringkali dikaitan dengan gurl2.. kan... (walaupun ada boy2, y suka bunga but dalam cerita ni anda d kecualikan!).

aki seringkali mendengar, drama2/ mama aki sendiri/ bacaan(mungkin).. wanita gurl2 di sarankan menjadi seperti bunga mawar. why??? opah pernah kata dulu2... "mawar tu cantik macam perempuan, oleh itu ia menarik minat si kumbang macam lelaki. namun AWAS! ia berduri, kalau salah caranya ia akan mencederakan diri". erm........................................... menarik! hubung kait yang menarik! but cucu dia buat falsafah baru!hahha... selalu keluar dengan teori aki sendiri.. namun cerita yang berbeza! ada yang menjawab " dah tuhan nak jadi macam tu, nak wat g mana pulok" ---- > tu pemikiran dalam "kotak"! ada juga yang menjawab "walau cantiknya hanya sementara, namun cukup untuk di lihat. tak ada yang milik dunia daripada apa y d tetapkan ilahi".... peh!!! ini jawapan yang aki suke... sape yang bagi jawapan??? aki sendiri! hahahah... (bengong jugak, dah tau jawapan ty lagi) saja nk mencari pendapat lain... but selalunya org xambik layan pon bila aki post pertanyaan mcm ni... pandang lalu je.. but it ok.. no tangkap feeling!
 untuk si gurl2... "kamu perempuan, ingat hati kamu lagi lembut dan indah dari lelaki, kerana kita antara golongan yang mendamaikan mereka (lelaki). namun awas! jangan berpayung di kebun cinta seorang lelaki sekiranya kamu tahu dia mengunakan payung dari kertas. takut ia mampu menahan terik mentari namun bukan titisan air hujan"


No comments:

Post a Comment