Friday, March 25

Surat untuk awak....

salam,,, 
awak.... terima kasih untuk mase itu,,,, walaupun sekejap, tapi bagi saye ia lama... mungkin saya tak seperti yang awak harapkan... awak mencari seseorang yang mampu memahami awak, kerja wak, dan keluarga awak... saya hanya hanya mempunyai satu hati untuk menyayangi awak serta 1 akal untuk memikirkan tentang awak.. saya tak tahu apa yang orang lain fikir,,, saya hanya tahu apa yang saya fikir. bagi saya selagi awak menerima saya seadanya saya, saya akan menerima awak seadanya awak,,,  selebihnya kita usahakan bersama,, namun sekiranya hati awak, mengatakan ia hanya satu persinggahan... saya terima,, saya gembira kerana awak bagi saya peluang untuk saya meny\ayangi awk. walaupun bukan untuk memiliki, tapi ia cukup bermakna. Kalau awak tanya saya, kenapa saya sayang kepada awak, saya tak ade jawapan untuk soalan awak tu. kerana ia datang dari naluri hati saya, Saya penah menipu, tapi rase sayang saya ada awak bukan tipu. Dan saya harap awak menerimanya dengan hati terbuka. Saya tak minta balasan awak, cuma saya nk awak happy je. Bila awak happy, hati saya tenang. Saye suka tengok orang happy, saya akan berusaha buat orang yang saya kenali gembira. Kerana kegembiraan mereka, merupakan hadiah yang paling manis buat saya. sama  .

Awak,,,, kiranya hadir saya menganggu awak, saya mintak maaf. Saya tak berniat nak menganggu hidup awak, tapi hati saya berat memikirkan pasal awak. Saya cuba membuang perasaan tu, namun tak boleh. Lagi awak melarikan diri, lagi saya mencari. Maafkan saya awak, kalau sikap saya ni menyebabkan awak tak selesa. Saya tak berniat pon macam tu, tapi naluri hati saya yang menyebabkan saya melakukannya. Namun kalau awak, rase saya menyusahkan hidup awak, Awak bagi tau saya k.. saya janji saya akan berusaha untuk tidak menyusahkan awak. Saya tak boleh janji yang saya akan melupakan awak, tapi saya hanya boleh janji saya tak akan ganggu awak. Awak, andai mase suatu hari nanti awak, jumpa orang lain. Awak jangan risaukan pasal saya k, tak pe saya reda. Sebab saya percaya, setiap wanita dijadikan dari tulang rusuk seorang lelaki. Mungkin saya dijadikan bukan  dari tulang rusuk awak. Namun saya bersyukur, Awak jumpa tulang rusuk awak yang sebenarnya. Tolong hargai die sebaik2nya k.. Jangan awak sesekali sesiakan die, Sebab die adalah sebahagian daripada diri awak. 

Andai sekiranya jodoh kita panjang, Saya nak awak tahu. Saya bersyukur sebab awak ditakdirkan untuk saya. Saya terima diri awak sebaik2nya, kerana saya percaya hadirnya diri awak untuk melengkapi dan memimpin saya. Saya bagi semua kepercayaan saya kat awak. saya harap awak akan buat yang sama. Saya tak mintak kekayaan awak, cuma saya minta awak menyayangi saya dan memahami serta sentiasa membimbing saya. 

Awak.
Itu je yang saya nk bagi tahu, saya tak pandai nk bercakap depan2 dengan awak. Sebab saya takut saya menangis. Saya hanya mampu tuliskan surat ini untuk awak. Dengan harapan awak membacanya, saya harap lepas awak baca awak tak membenci saya. 

Sekian.Yang benar,
Putri

No comments:

Post a Comment